Снимка: МВРБтвГолямо количество оръжие и боеприпаси за него са били открити

...
Снимка: МВРБтвГолямо количество оръжие и боеприпаси за него са били открити
Коментари Харесай

Цял арсенал в дома на Бенчо Бенчев

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Бтв

Голямо количество оръжие и муниции за него са били открити в бургаския общинар Бенчо Бенчев, който беше задържан дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел в Истанбул.

По първична информация служители на реда ревизират и колите на предприемача, който е съучастник във компанията " Аркус-Сигурност ", където Желязков е казвал, че е съветник.

Освен него, южната ни съседка изпрати към България с белезници на ръцете и друго политическо лице, оказало се на едно и също място с Очите – някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Озун, който има взаимен бизнес с Бенчев.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

Самият Желязков занапред ще бъде екстрадиран у нас. Бенчев, Узун и още петима през нощта бяха предадени на нашите управляващи на пункта „ Капитан Андреево ” и по-късно – докарани в полицията в Бургас.

На 2 август 19 души, считани за близки до несебърския необут Димитър Желязков, бяха задържани при интервенция ориентирана против рекета и наркоразпространението. Петима от тях остават за непрекъснато под стража, реши през вчерашния ден спецсъдът. Според държавното обвиняване групата се е употребила с огромно въздействие в страната.

Специализираната прокуратура преценя събраните доказателства за възможната съпричастност на Бенчев към проведената незаконна група (както и на други, доведени от Република Турция) и повдигането на обвинявания.

Политическите измерения

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани Бенчев, който е от гражданската квота, да напусне поста си на зам.-председател на ОбС-Бургас.

По думите ѝ този случай е обликът на икономическо-политическа престъпна заварка на ползи и пари. " Той е ослепителен образец за модела на прехода. И не е единствен в страната. И освен, че няма да послушам препоръките - да си мълча и да се сниша, а доста изрично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел би трябвало да се постави край ", акцентира още Корнелия Нинова във " Facebook ".

Цветан Цветанов от ГЕРБ също употребява обществената мрежа, с цел да разяснява случая, като попита за какво Българска социалистическа партия не са реагирали по същия метод в случаите с обвинявания за пазаруване на гласове народен представител Манол Генов, с брата на народния представител Георги Стоилов - Илия, който беше задържан за присъединяване в незаконна група за изнудване и т.н.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР